10 fapte bune

Am preluat voluntar o leapsa de la Crissu, mi s-a parut initial ca e simpla; acum, dupa cateva minute bune de gandire imi dau seama ca nu e atat de usor..

1. Am salvat un turc de la inec – se intampla pe strandul studentesc, aveam vreo 15-16 ani, eram cu un prieten de cartier cand l-am vazut pe ala in mijlocul lacului cum striga dupa ajutor; am sarit amandoi si l-am adus la mal storsi de energie; am riscat ca prostii dar asta am realizat abia dupa..

2. In armata m-am sacrificat pentru ceilalti colegi – dadusera drumul la tv desi eram cu totii pedepsiti; a venit maiorul si cum nu s-a aflat cine a deschid tv-ul ne-a spus ca nu mai pleca nimeni in permisie; m-am dus la el si am spus ca eu am facut-o. Am avut motiv, maiorul nu m-a pedepsit ca ma pricepeam la calculatoare si avea nevoie de mine 🙂

3. am hranit pisici hamesite – erau niste matze la tara la Flory, de cate ori ajungeam acolo le luam cate un parizer..

4. am facut misto de vampe virtuale precum leya sau diavolita – am preferat sa fac asta decat sa intru in clubul libidinosilor anonimi

5. am dat moca sute de piese de calculator si cateva calculatoare intregi celor care mi-au cerut

pfff, greu sa-mi bag picioru.. ma mai gandesc si continui altadata cu alte 5; daca vrea cineva leapsa se poate servi..

Comentarii ( 11 )

  1. Fapte bune?…Ai pe bune!… Deci:
    Am observ de-a lungul timpului ca se pune accentul (pentru unii) cand e vorba de ajutor, pe finante: mi-am donat absolut toti banii stransi (o suma mare) pentru o operatie (viata vs. moarte) a unei prietene; am renuntat (m-am retras) financiar vorbind (la munca) in favoarea unui coleg care avea nevoie mai mare ca mine desi am muncit mai mult ca el si eu ar fi trebuit sa castig (suma mare); am dat calculatorul vechi cu tot cu monitor marfa copilului unei vecine desi aveam o oferta; unui prieten care avea nevoie de niste investigatii medicale urgent (pe bune) si nu avea bani i-am dat (cu titlu de „imprumut” ca sa nu se simta aiurea) aproape tot salariul; am imprumutat bani (pentru ca eu nu imi mai permiteam) ca sa incerc sa ajut si sa indulcesc viata unei prietene aflata la nevoie;… sa continui? Am zis numai cinci? Vreo doua pagini!
    Ajutorul si sprijinul moral in schimb e mult mai important pentru mine, si chiar ESTE important, aici as mai baga pagini in plus…

  2. Nu e vorba de el, mai demult, un fost coleg orfan de mama, tatal alcoolic, a fost dat afara din casa de ala si traia ca vai de capul lui. Il admiram ca nu ceda chiar daca o ducea greu.
    Pai cum adica situatie? Ma refer la situatiile corecte si normale, doar nu o sa te ajut daca-ti vine tie pe chelie sa fugi de-acasa…

  3. Clau, cu ajutorul moral.. daca am nevoie de bani nu ma ajuta vorbele gen „sunt alaturi de tine..”

    Crissu: nu vrei sa stii cata apa am inghitit si cat de greu mi-a fost avand in vedere ca ala ne tinea de gat, nu recomand nimanui sa incerce singur, e sinucidere..

  4. Eu ti-am dat un exemplu (cam de cacat) la o situatie cand nu ai avea nevoie de bani, doar nu ai vrea sa zic „In sfarsit, ai inceput si tu sa gandesti bine, bravo! Daca ai nevoie stai la mine o perioada, pana o sa iti gasesti ceva, lasa ca le-ai vazut marfa, te descurci altfel de unul singur”. Merge?

  5. Nici eu nu mai suport genul de actiuni mentionate de tine..plus sunt la 28 de ani ..cand ma apuca chestia aia de sufar si pt o musca si nu mai pot ucide gandacii ..tic tac-ceasul biologic..mother stuff:))

  6. Clau, stiu man ca a fost exemplu; faza e ca de multe ori mi se intampla sa cred ca am facut o fapta buna, oricare ar fi ea, iar celalalt sa interpreteze la modul „hai ca l-am combinat pe fraier”; e greu sa „citesti” un om, chiar si dupa multi ani..

  7. Aaaaa, asa sunt patit de multe ori, acuma na, e mare problema de persoana, de tipul ajutorului, intensitatea lui (daca avea urgent si cu adevarat nevoie), oho, daca stai sa analizezi toate combinatiile nu o mai scoti la capat. Asa ca mie mi s-a intamplat sa o iau dar nu m-a afectat, iar in alte situatii m-am dat cu capul de pereti de ciuda, nu cred ca se poate stabili o regula.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top